0241.616.792 / 0341.461.000

24/7 Dispecerat

Luni - Vineri: 8:00 - 16:30

Program cu publicul

Comunicat

     Revenim la comunicatul precedent pentru a vă informa că în timpul procesului tehnologic de reluare a furnizării apei calde de consum, au apărut o succesiune de avarii pe conductele rețelei de transport generate de gradul ridicat de uzură al acestora.

     De-a lungul timpului, pe fondul lipsei investițiilor în sistemul de termoficare (rețeaua de transport a fost preluată de municipalitate la data de 01.01.2020 – condiție de eligibilitate pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile), s-a accentuat gradul de coroziune al rețelelor termice și din această cauză a crescut frecvența apariției avariilor care produc întreruperi repetate în furnizarea apei calde de consum.

     Pentru combaterea acestor disfuncționalități, municipalitatea a obținut finanțarea necesară pentru demararea unor ample proiecte de modernizare și redimensionare a rețelelor termice, lucrări care sunt în curs de execuție.

     Odată cu înlocuirea conductelor vechi se va îmbunătăți substanțial serviciul public de termoficare și inclusiv confortul termic al dumneavoastră, deoarece:

– se vor elimina avariile și lucrările de intervenție la avarii care generează disconfort traficului rutier și pietonal,

– se vor diminua considerabil pierderile de energie termică atât masice cât și prin radiație,

– vor scădea costurile intervențiilor în ceea ce înseamnă materiale, manoperă și utilaj necesare în prezent pentru eliminarea avariilor,

toate acestea urmând să aibe ca rezultat scăderea tarifului de transport, distribuție și furnizare a energiei termice către consumatori.

     Pentru exemplificarea problemelor cu care ne confruntăm vă transmitem atașat imagini de la o avarie apărută acum pe magistrala 1 din cauza căreia nu putem asigura furnizarea către consumatorii din zonele Poarta 6, Km 4-5 și până în Centru – Peninsulă.

     Așa cum se vede din imaginile prezentate, conductele vechi sunt deja dublate de noile conducte în unele zone, iar pe măsură ce se vor finaliza lucrările de investiții pe tronsoane vom scăpa de astfel de avarii care ne obligă să oprim furnizarea, să golim instalația pentru repararea conductei avariate, iar apoi să reumplem instalația și să reîncepem procesul tehnologic de furnizare a apei calde. Toate aceste operațiuni sunt laborioase și necesită un anumit timp pentru reluarea furnizării, perioadă în care consumatorii sunt privați de acest serviciu.

     Situația aceasta generată de vechimea conductelor și gradul accentuat de uzură al acestora se regăsește și în alte orașe, inclusiv în capitală, unde așa cum știm cu toții din presă, s-au înregistrat întreruperi ale furnizării pentru perioade mult mai lungi decât cele din municipiul Constanța.

     Până ce vom beneficia de efectele investițiilor aflate în curs, vă rugăm să aveți îngăduință cu privire la disconfortul creat de avarii și vă asigurăm totodată că depunem eforturile necesare pentru reluarea furnizării în cel mai scurt timp posibil.

     Cu speranța că ați înțeles dificultățile cu care ne confruntăm și apreciați eforturile pe care le depunem pentru a ține în funcțiune acest sistem învechit, ne cerem scuze pentru disconfortul generat de imposibilitatea de a vă furniza apă caldă în unele perioade.

Facebook
Twitter
Pinterest

Harta P.T.:

Ultimele informații:

Lucrări programate 21.09.2023

Având în vedere finalizarea lucrărilor tehnologice la instalația provizorie de furnizare a energiei termice primare/transport către punctele termice: PT 16, 66. lucrări desfășurate în conformitate

DETALII »
Sari la conținut